triggerpoints mylogenics behandeling

Wat zijn triggerpoints? Ik los ze voor je op met een mylogenics behandeling


De term ‘triggerpoints’ is bij veel mensen wel bekend, maar als je dan vraagt wat deze precies betekent, dan moeten de meeste mensen je de uitleg schuldig blijven. Ze staan beter bekend als spierknopen, de lokale verkrampingen in spieren, waardoor de doorbloeding vermindert en er een gevoelige plek ontstaat.

Deze spierknopen zijn te herkennen aan een verharding en aan een grte gevoeligheid, bijvoorbeeld wanneer je deze masseert. Zeker als je een flinke druk geeft op deze triggerpoints, dan kan deze naar de omliggende spieren uitstralen. Kortom, aan triggerpoints heb je helemaal niets, je hebt er alleen maar last van. Tijd dus om er vanaf te komen!

Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Wat zijn de oorzaken van triggerpoints?

Triggerpoints ontstaan door korte of langdurige overbelasting van de spieren. Deze overbelasting kan het gevolg zijn van  langdurig in een houding zitten, liggen of staan, een slechte houding of een ongeval.

Onze spieren spannen en ontspannen zich voortdurend door de bewegingen die we gedurende de dag en nacht maken. Door overbelasting kunnen specifieke spieren verkrampen en hierdoor vermindert de bloeddoorstroming en ontstaan er ophopingen van afvalstoffen.

Via het zenuwstelsel worden signalen naar de hersenen gestuurd om deze spieren te ontzien. Natuurlijk is het juist belangrijk dat de bloeddoorstroming in deze spieren weer op gang komt, want dan worden:

1.de afvalstoffen afgevoerd

2.aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof om de spier te herstellen

Uitstraling bij triggerpoints

Elke triggerpoint straalt uit naar de omliggende spieren, waardoor de oorsprong voor een leek vaak moeilijk is te doorgronden. Een triggerpoint in de glueteus minimus kan bijvoorbeeld uitstralen tot in de enkel en een klacht in de bovenrug kan spierspanningshoofdpijn tot gevolg hebben. Op deze manier kunnen triggerpoints een cascade van kleine en vage klachten veroorzaken.

Triggerpoints behandelen met mylogenics

Mylogenics is een uitstekende behandeling om triggerpoints op te sporen en te behandelen. Met behulp van spiertesten brengen we de zwakke schakels in de spierketen in kaart en pakken we de oorzaken aan. Met behulp van Mylogenics Release maken we de spieren los zodat de doorbloeding weer op gang komt en de betrokken spier(en) weer worden voorzien van zuurstof en voedingsstoffen om te herstellen. Plan direct een afspraak in.