gezonde voeding

Voeding


Goede voeding is essentieel voor je gezondheid. Het geeft je niet alleen meer energie, maar zorgt er ook voor dat je lichaam van binnen kan helen.

Wat is gezond?

We weten het allemaal, van te veel ongezond eten worden we dik en ziek. Maar wat is nou de juiste voeding? Er zijn zoveel onderzoeken en specialisten die elkaar tegen spreken dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Wij kunnen je hierbij helpen!

Wij doen niet aan crashdieten en vinden het belangrijk dat je een eetpatroon kunt ontwikkelen dat voor jou werkt. 

gezonde voeding

 

Ongezonde voeding en ontstekingen

Ongezond voedsel kan voortdurend kleine beschadigingen aan je lichaam toe brengen. Je kunt last krijgen van ontstekingen die zelfs chronisch kunnen worden.

Zo kunnen dierlijke verzadigde vetten schade toebrengen aan het endotheel, de binnenste laag cellen in de aderwand. Dit kan het begin vormen van aderverkalking. Ook chemische toevoegingen en transvetten kunnen schade en dus ontstekingen veroorzaken.

Deze zogenoemde laagdradige ontstekingen kunnen op lange termijn vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Er is bijvoorbeeld een relatie aangetoond met het ontstaan van kanker, maar ook veel andere ziektes worden mede veroorzaakt door deze ontstekingen.

Je begrijpt dus dat de juiste voeding niet alleen veel doet voor je figuur, maar ook essentieel is voor het herstel van blessures en kan helpen om revalidatieprocessen te versnellen. Wil je meer weten? Neem dan nu contact met ons op.