Mylogenics bij schouderklachten

Mylogenics bij schouderklachten


Heb jij last van schouderklachten? In veel gevallen kan pijn aan de schouders een grote beperking opleveren in je dagelijks functioneren. Veel mensen kunnen door hun schouderpijn niet alleen hun werk niet meer doen, maar ook in het huishouden en gesjouw met de kinderen is er dan niet meer bij.

Triggerpoints

Natuurlijk zijn er talloze soorten schouderpijn, maar een van den meest voorkomende oorzaken van schouderklachten zijn triggerpoints. Dit zijn spierknopen, eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren, die zijn ontstaan door een gebrek aan doorbloeding of zuurstof, waardoor een overgevoelige plek ontstaat. Vaak kun je deze triggerpoints herkennen als kleine onderhuidse bobbeltjes.

Triggerpoints stralen uit. Ze zorgen dat de de omligggende spieren het werk overnemen van de verkrampte spieren en hierdoor ontstaat lokale overbelasting. Zo kan een triggerpoint in de bilspier leiden tot uitstraling naar het been of een verkleving in de bovenrug tot nekpijn.

Soorten schouderklachten

Slijmbeursontsteking van de schouder

Het schoudergewricht bevat net als andere gewrichten een slijmbeurs met een geleiachtige vloeistof. Deze vloeistof dient als stootkussen om klappen op te vangen, bijvoorbeeld bij een val. Slijmbeursontsteking kan enorm veel pijn doen en kan er zelfs toe leiden dat een sportarts in het ziekenhuis uiteindelijk een ‘goudspuit’ moet zetten, een injectie met zware ontstekingsremmer.

Schouderinstabiliteit

Een schouder die zijn ‘werk niet goed doet’ kan teveel mobiliteit in het schoudergewricht veroorzaken, waardoor deze gaat ‘zwabberen’. De rotator cuffspieren zijn hierbij verzwakt en houden het schoudergewricht niet goed op hun plek, waardoor er veel vervelende klachten kunnen ontstaan. Voorbeelden van deze klachten zijn beknelde zenuwen, verhoogd risico tot schouder uit de kom etc.

Schouder uit de kom

Een schouder die uit de kom is kenmerkt zich door het scheuren van het bindweefsel rondom het schoudergewricht. Hierdoor schiet het bot van de bovenarm uit de kom. Deze ontwrichting kan zowel aan de voorkant als aan de achterkant voorkomen. Risicovolle sporten zijn rugby, voetbal, snowboarden en worstelen.

Frozen shoulder

Een frozen shoulder kan voorkomen in verschillende gradaties en ontwikkelt zich in verschillende stadia. Kenmerkend zijn de bewegingbeperkingen van het schoudergewricht. De verklevingen van het kapsel beperken de bewegingsvrijheid. Lees meer over schouderpijn door een frozen shoulder.

Schouderklachten door computerwerk

Wanneer je langdurig achter een toetsenbord werkt, dus met je armen voor je lichaam, krijg je een rek rondom je bovenrug, schouders en triceps. Deze keten van spieren is direct de voornaamste veroorzaker van verzwakte schouderspieren, met name de posterior deltoideus. Het is hetzelfde idee als bij de bilspieren bij een zittend beroep: ze rekken op en verzwakken.

Schouderklachten door computerwerk kunnen in de regel op slechts één manier worden aangepakt: bij de oorzaak en dat is een goede houding. Maar dat betekent niet dat je het herstelproces niet kan versnellen…en daar help ik je bij!

Mylogenics bij schouderklachten

Mylogenics kan het herstel van schouderproblemen snel bespoedigen. Bij een Mylogenics behandeling doen we eerst een aantal spiertesten en inventariseren we de klachten. Vervolgens worden de verstijfde, vaak verkrampte spieren (antagonisten van de verzwakte spieren) losgemaakt. Daarnaast ga je aan de slag met oefeningen om de verzwakte spieren weer aan het werk te zetten.

Bij schouderklachten zijn vaak slechts enkele Mylogenics-behandelingen nodig om de klachten te verhelpen. Meer weten over Mylogenics?