lage rugpijn

Lage rugpijn: hoe Mylogenics verlichting kan geven


Met name mensen met een zittend of zwaar beroep hebben een aanzienlijk groter risico om lage rugpijn te ontwikkelen. Bijna 80% van de Nederlanders heeft weleens last van rugklachten, waarvan een aanzienlijk deel chronisch. Wat kun je zelf doen aan lage rugklachten en hoe kan Mylogenics hierbij de herstelperiode verkorten?

Lage rugpijn voel je meestal vlak boven de billen en aan weerszijden van de wervelkolom, in de lendenstreek. De pijn kan veroorzaakt worden door overbelasting van de rugwervels, maar veel vaker heeft het te maken met een verzwakking en verkorting van bepaalde spieren.

Uitstraling van lage rugklachten

Straalt de pijn uit naar de bil of zelfs naar je benen? Dan zit er een zenuw bekneld. Hoe pijnlijk dit is en hoe het precies voelt, verschilt per persoon en per situatie. Er zijn namelijk nogal wat factoren die kunnen bijdragen aan de oorzaak.

De een ervaart de symptomen van lage rugpijn als een verdoofd gevoel en tintelingen, de ander voelt prikkelingen, kou of juist een branderig gevoel. Ook jeuk en ‘elektrische schokjes’ komen voor.

Oorzaken

Lage rugpijn is meestal het gevolg van een combinatie van verschillende oorzaken, waaronder:

  • Veel zitten, bijvoorbeeld achter een computer op kantoor of in auto.
  • Overbelasting door zwaar werk, zoals tillen.
  • Een verkeerde houding (altijd op één been rusten of scheef zitten).
  • Een te zachte of juist te harde matras bij het slapen. Ook buikslapers hebben sneller last van lage rugpijn.

Een factor die vrijwel altijd een rol speelt bij lage rugpijn is onvoldoende beweging. En dan vooral ineffectieve beweging. Hierdoor verliezen spieren hun functie en verzwakken. Belangrijke spieren die daarbij een rol spelen zijn de bilspieren.

De bilspieren hebben veel te lijden bij een zittend beroep. De spieren rekken op en verzwakken waardoor ze het lichaam onvoldoende kunnen ondersteunen bij het rechtop staan. Andere spieren gaan deze functie compenseren en raken overbelast.

Mylogenics bij lage rugpijn

Om rugklachten te verhelpen is het belangrijk de juiste spieren weer aan het werk te zetten en de spieren los te maken die verkort zijn geraakt. Wanneer je bij Optimize Revalidatie komt voor een behandeling, ga ik met behulp van spiertesten na waar de zwaktes zitten en met behulp van Mylogenics gaan we samen deze spieren losmaken en trainen om weer optimaal te functioneren. In veel gevallen zijn de klachten al na één of twee behandelingen aanzienlijk verminderd. Plan direct een afspraak in.