Mylogenics is een zeer effectieve test- en behandelmethodiek bij blessures, revalidatie en prestatieverbetering, maar ook preventief kan het worden ingezet om blessures te voorkomen. Met de spiertesten spoort de practitioner binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op.
Spiertesten
Bij Mylogenics worden met behulp van spiertesten zwakheden in het spier- en zenuwstelsel opgespoord. Diverse specifieke protocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatietesten, bieden goed inzicht in het functioneren van het spier- en zenuwstelsel.
Door het gebruik van deze spiertesten kunnen de oorzaken van deze zwakheden worden aangepakt. Hierin onderscheidt deze methode zich van bijvoorbeeld fysiotherapie, waarbij veelal de symptomen worden behandeld en de resultaten van de behandeling vaak teleurstellend zijn.
Soorten Mylogenics
Mylogenics is onder te verdelen in drie verschillende methodes:
Activation: met de Activation-technieken wordt het neuromusculaire systeem geactiveerd door de bijbehorende reflexpunten te bewerken. Hiermee zijn specifieke spieren of spiergroepen beter in staat hun functie uit te voren. Zeker wanneer je actief sport kan het activeren van de reflexpunten flink de prestaties bevorderen. Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom printers altijd op de buitenkant van hun dijen meppen voordat ze de 100 meter sprint lopen? Daarmee activeren ze (vaak zonder dat ze het weten) de bilspieren.
Rehab: de Rehab-technieken worden uitgevoerd bij de revalidatie van blessures of bij spier- en gewrichtsklachten. Met de vele actieve ‘rehab’ technieken met betrekking tot kracht, explosiviteit, snelheid en uithoudingsvermogen kan de herstelperiode na een blessure aanzienlijk worden verkort.
De Mylogenics Practitioner die Rehab beheerst, beschikt over een breed scala aan technieken om specifieke klachten te behandelen, zoals knieklachten, schouderklachten en lage rugklachten. Door middel van spiertesten wordt eerst nagegaan waar de oorzaak van de klachten zit. Aande hand van de diagnose worden bepaalde spieren of spiergroepen versterkt met oefeningen, terwijl andere speren of spiergroepen worden losgemaakt om bijvoorbeeld verklevingen te verhelpen.
Release: Release is de techniek waarbij de adhesie (verklevingen) van spieren, fascia en zenuwen wordt behandeld. Hiermee kan de blessuretijd in veel gevallen flink worden verkort, maar ook kan er sprake zijn van aanzienlijke krachttoename. Bij Release wordt gebruik gemaakt van Instant Mobility Stretching.
Soms kan het losmaken van spieren flink pijnlijk zijn. Vrees niet, want je geeft zelf ALTIJD je pijngrens aan.
Welke klachten/blessures kunnen worden behandeld met Mylogenics?
Mylogenics kan worden toegepast bij iedereen, van huishoudelijke hulp tot zakenman, van wielrenner tot wedstrijdzwemmer en voor een breed scala aan klachten waaronder:
- arthrose
- nekklachten
- spierspanningshoofdpijn
- kuitblessures
- enkelklachten
- polsblessures
- frozen shoulder
- hernia
- kneuzingen
- schouderklachten
- slijmbeursontstekingen
- RSI
- spierscheuren
- spierverrekkingen
- heupklachten
- jumpers knee
- tenniselleboog
- knieblessures
- spierverklevingen
- stijve spieren
- verminderde ROM (range of motion)
- en meer….
Vraag je je af of jouw klacht ook met Mylogenics kan worden behandeld? Neem dan even contact op.
Daarnaast kan Mylogenics worden toegepast bij personal training voor prestatieverbetering of preventief om blessures te voorkomen.