Wat kan ik verwachten van een Mylogenics behandeling?


Elke Mylogenics behandeling is een combinatie van onderzoek en behandeling van de klachten. De behandelaar onderzoekt met behulp van spiertesten waar de oorsprong van de klachten liggen. Hierbij kan de cliënt gewoon de kleding aanhouden, ook tijdens de behandeling zelf.

Bij het onderzoek gebruikt de behandelaar ook zijn handen om de textuur, spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen te inventariseren. Afwijkende structuren hierin kunnen met specifieke protocollen worden behandeld. Ook gebruikt de behandelaar diverse specifieke testen om de functie van het neurologisch systeem in kaart te brengen.

Hoe verloopt de Mylogenics behandeling?

Een Mylogenics behandeling is meestal kort van aard en duurt vaak maar 10-20 minuten. Afhankelijk van de aard en complexiteit van de klachten zijn meestal twee tot vijf behandelingen noodzakelijk voor een duurzaam resultaat. In sommige gevallen kan een enkele behandeling zelfs volstaan om de klachten op te lossen.

Bij de behandeling krijg je natuurlijk ook adviezen mee om in de toekomst klachten te voorkomen in de vorm van preventieve oefeningen en uitleg over de oorzaak van de klachten.

Kleding

Trek voor een behandeling altijd loszittende en comfortabele kleding aan, liefst van katoen, omdat synthetische stoffen statisch geladen kunnen raken. Zoals gezegd is het in vrijwel geen enkel geval noodzakelijk om het lichaam deels te ontbloten tijdens een Mylogenics behandeling. Het kan echter wel voorkomen dat hierom wordt gevraagd. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel is het raadzaam hier vooraf rekening mee te houden met betrekking tot ondergoed.

De Mylogenics behandeling verloopt als volgt:

Intake/evaluatie: bij een intake worden de klachten in kaart gebracht en worden eventuele oorzaken doorgenomen. Wanneer je al een eerdere behandeling hebt gehad, wordt geëvalueerd wat de huidige status is van de klachten.

Vervolgens voert de behandelaar spiertesten uit en voelt waar eventueel spierspanning en/of -verklevingen zitten. Ook kan de ROM (Range of Motion) worden getest van specifieke bewegingen.

De behandeling zelf: de behandelaar oefent druk uit op de aanhechtingen van de spieren en pezen en de cliënt zet zelf zijn/haar spieren aan het werk. Hierbij kan de cliënt aangeven hoe hoog de pijngrens ligt. Ook masseert de behandelaar veelal met de onderarm de spieren los. Dit kan er vrij grof aan toegaan, maar de cliënt geeft altijd aan wat behapbaar is en welke bewegingen pijnlijk zijn.

Hoe voelt een Mylogenics behandeling?

Behandelingen kunnen oncomfortabel aanvoelen, maar dat is natuurlijk te verwachten als er sprake is van spierverklevingen. Dit oncomfortabele gevoel is slechts van tijdelijke aard en verdwijnt vrijwel direct na de behandeling van het specifieke lichaamsgebied.

Tijdens de behandeling komt het vaak voor dat de cliënt dezelfde symptomen ervaart als bij de klachten. Dit is een goede indicatie dat de oorzaak is geïdentificeerd en deze ook daadwerkelijk wordt opgelost.

Veel cliënten vinden de ervaren een behandeling als een ‘lekkere pijn’. Je kan altijd aangeven waar je pijngrens ligt.

Mylogenics behandeling revalidatie Den Bosch

Wanneer merk ik resultaten?

Afhankelijk van de aard en complexiteit van de klachten kunnen sommige mensen na de eerste behandeling volledig klachtenvrij zijn. Bij andere klachten kan het soms wel 5 behandelingen duren voor de klachten over zijn.

Aangezien de behandelingen vrij stevig van aard zijn, ervaren veel mensen na de behandeling een beetje een verdoofd gevoel van het behandelde lichaamsdeel, waarbij in sommige gevallen ook neurologische gewaarwordingen kunnen optreden, zoals tintelingen of een plots verbeterd zicht.

Heb je nog vragen over een Mylogenics behandeling? Neem gerust even contact op.